Βιογραφικό

Ιωάννης
Θεοδωρόπουλος

DDS MSc Oral Biology
Περιοδοντολόγος
Ο Περιοδοντολόγος Ιωάννης Α. Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1971 στο Μαρούσι Αττικής. Έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα και το 1988 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ ως πέμπτος στη σειρά κατάταξης. Το 1994 Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του και βραβεύτηκε από την εταιρία “Colgate Palmolive” για την τελική βαθμολογία αποφοίτησης για το έτος 1994. Από το Σεπτέμβριο του 1994 έως το Σεπτέμβριο του 1995 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθήνας, οπότε και ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιοδοντολογίας στην ίδια σχολή. Το Δεκέμβριο του 1998 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και έλαβε τίτλο κλινικής εξειδίκευσης στην Περιοδοντολογία και παράλληλα τίτλο Master of Science (MSc) στη Βιολογία Στόματος. Από τον Ιανουάριο του 1999 έως τον Ιανουάριο του 2000 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην πολεμική αεροπορία. Από τον Ιανουάριο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2005 εργάσθηκε σαν Περιοδοντολόγος σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, με κύριο αντικείμενο Περιοδοντολογία, χειρουργική και προσθετική εμφυτευμάτων και προσθετική αποκατάσταση ασθενών με περιοδοντίτιδα. Από τον Οκτώβριο του 2005 εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα, όπου και ασκεί αποκλειστικά Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία στο ιδιωτικό του ιατρείο στην πλατεία Υπαπαντής αρχικά και από το Σεπτέμβριο του 2018 στο νέο ιατρείο στην οδό Αρτέμιδος 102.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει στην αποκατάσταση σύνθετων περιπτώσεων αποδιοργάνωσης του στόματος λόγω περιοδοντίτιδας και στην εφαρμογή τεχνικών αναγέννησης κατεστραμμένων ιστών για την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων. Από το Νοέμβριο του 2009 συμμετέχει στην επιμόρφωση γενικών οδοντιάτρων σε συνεργασία με τοπικούς Οδοντιατρικούς Συλλόγους πάνω στη χειρουργική εμφυτευμάτων. Κατανοώντας την ανάγκη της συνεχούς ενημέρωσης και ανανέωσης της επιστημονικής γνώσης, συμμετέχει ο ίδιος τακτικά σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητάς του και προσπαθεί να παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις μέσα από την μελέτη της βιβλιογραφίας. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της Οδοντιατρικής πράξης που βασίζεται στη γνώση και τεκμηρίωση και αυτό προσπαθεί να εφαρμόζει και στο ιδιωτικό του ιατρείο. Ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος είναι μέλος του Οδοντιατρικού συλλόγου Μεσσηνίας, τακτικό μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρίας και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Περιοδοντολογίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οστεοενσωμάτωσης.

Κατικαρίδης Γιώργος

Ο κύριος Κατικαρίδης Γιώργος γεννήθηκε το 1991 στην Πτολεμαίδα και εισήχθη μετά από πανελλαδικές εξετάσεις στο οδοντιατρικό τμήμα της Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 2010. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ονομάστηκε αξιωματικός και υπηρέτησε στην γναθοχειρουργική κλινική του 251 ΓΝΑ. Από τον Νοέμβρη του 2018 υπηρετεί στην 120 ΠΕΑ, ενώ παράλληλα είναι υπότροφος μεταπτυχιακός φοιτητής της ιατρικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών και υλικών στην οδοντιατρική, έχοντας δώσει σχετικές ομιλίες σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Δημήτρης Μαυρέας

Ο Ορθοδοντικός καθηγητής Κος Δημήτρης Μαυρέας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και μετά ειδικεύτηκε στη Σύγκλειση και Φυσιολογία του Στοματογναθικού Συστήματος στο GeorgetownUniversity, WashingtonDC των ΗΠΑ.  Κατόπιν έκανε τη 2η ειδικότητά του, με Master of Science στην Ορθοδοντική, στο AarhusRoyalDentalCollege της Δανίας και  είναι διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Είναι συνεργάτης του ιατρείου μας από τον Ιανουάριο του 2021.

Αλέξη Έφη

Η κυρία Αλέξη Έφη γεννήθηκε στην Άρτα το 1985. Εισήχθη στο τμήμα διοίκηση μονάδων υγείας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας το 2003. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολουθεί πολυάριθμα σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις πάνω στην διοίκηση οδοντιατρικών μονάδων και στις δημόσιες σχέσεις. Είναι στέλεχος στο ιατρείο μας τα τελευταία 10 χρόνια και υπεύθυνη επικοινωνίας κ δημοσίων σχέσεων.

Ζωγοπούλου Κάριν

Η κυρία Ζωγοπούλου Κάριν έχει γεννηθεί στο Reutingen της Δυτικής Γερμανίας το 1959. Από το 1981 παντρεύτηκε και ζει στην Καλαμάτα. Είναι πρώην τραπεζικός υπάλληλος και από το 2005 είναι συνεργάτης του ιατρείου. Από το 2009 και μετά από εκπαίδευση είναι βοηθός οδοντιάτρου και υπεύθυνη για τις διαδικασίες αποστείρωσης του ιατρείου. Η μητρική της γλώσσα είναι τα Γερμανικά και μιλάει πολύ καλά Ελληνικά και Αγγλικά.

Γεωργακίλα Μαργαρίτα

Η κυρία Γεωργακίλα Μαργαρίτα έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα το 1990. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2011 εργάζεται στον οδοντιατρικό χώρο έως σήμερα που είναι μέλος της ομάδας μας σαν βοηθός οδοντιάτρου.